Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ticari araçlara yönelik uyguladığı Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) zorunluluğuna değinerek, kayıt sürelerinin dolmadan Aralık ayında işlem yaptırılmasının önemine dikkat çekti. Özmeriç, kayıt dışı ile mücadele çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirildiğini kaydetti.
Özmeriç, UTTS sistemine kayıt işlemlerinin 2025 Nisan ayında sona ereceğini hatırlatarak, yeni yılda yapılacak zamların, önceden kayıt yaptıranları olumsuz etkilememesi adına Aralık ayında işlemlerin tamamlanması gerektiğini vurguladı. Yeni yılı beklemeden başvuru yapanların daha az maliyetle süreci tamamlayabileceklerini ifade etti.
UTTS uygulamasının 2025 Ocak ayında devreye girdiğine dikkat çeken Özmeriç, Aralık ayında kayıt yaptıranların 2 bin 172 TL’ye cihazlarını taktırabileceğini belirtti. Ancak Ocak ayında işlem yaptırmak isteyenlerin, zam oranları nedeniyle en az bin TL daha fazla ödeme yapmaları gerektiğini açıkladı. Özmeriç, “Bu nedenle, yükümlülerin Aralık ayında kayıtlara geçmeleri ve onay kodlarını almaları kendi menfaatleri açısından son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.