Aydın’ın Söke ilçesinde görülen zirai yangın, yaklaşık 8 saatte kontrol altına alınırken, 20 hektar zeytinlik alanın tahrip olduğu bildirildi.
Yangın, Söke ilçesine bağlı Nalbantlar Mahallesi’nde, saat 13.30 sıralarında patlak verdi. Alınan bilgilere göre, henüz nedeni belirlenemeyen bir sebeple ziraat alanında yangın başladı. Dumanları gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletti. İhbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye, orman ve jandarma ekipleri yönlendirildi.
Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yangının genişlemeden kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf etti. Yangına, 18 arazöz, 3 su tankeri ve 3 dozerle karadan, 7 helikopter ve 3 uçağı havadan müdahale ederek, yangın nihayetinde yaklaşık 8 saatlik bir sürenin ardından kontrol altına alındı. Yangından etkilenen alanlarda soğutma çalışmaları halen devam etmekte. İlk belirlemelere göre, yangında 20 hektar zeytinlik alanın zarar gördüğü belirtildi.