Aydın’ın Söke ilçesinde inşa edilen Sarıçay Barajı’nın çalışmaları hızla devam ediyor. Baraj tamamlandığında, toplamda 66 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal alanda modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması, tarım arazilerinin verimliliğinin artırılması, temiz içme suyu temini ve yerleşim alanları ile tarım alanlarının taşkınlara karşı korunması amacıyla etkin bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bakanlık, sürdürülebilir su yönetimi anlayışı ile su kaynaklarını koruma konusunda da kararlılığını sürdürüyor.
Sarıçay Barajı, Söke ilçesinde yer alan Bağarası ve Çalışlı Mahalleleri’nin 1,5 kilometre güneyinde, Sarıçay Deresi üzerine inşa ediliyor. Baraj, silindirle sıkıştırılmış beton dolgu türünde olup, temelden 125 metre yüksekliğe ulaşacak ve 66 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak.
İnşaatta, 1 milyon 618 bin metreküp gövde dolgusunun 1 milyon 160 bin metreküpü tamamlanmış durumda. Çalışmalar, kesintisiz bir şekilde ilerliyor.
Tamamlandığında, Sarıçay Barajı Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçeleri ile Davutlar ve Güzelçamlı mahalleleri için yıllık 21 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayarak, 303 bin 160 kişiye hizmet sunacak.