Kamboçya’da gerçekleştirilen One Championship, dünya genelinde tanınan en prestijli spor organizasyonlarından biri olarak dikkat çekiyor. Bu önemli etkinlikte ringe çıkan ve ‘Ringlerin kurdu’ olarak tanınan Nefise Delikurt, Brezilyalı rakibini mağlup ederek One Championship’te galibiyet alan ilk Türk kadını unvanını elde etti.
Daha önce birçok uluslararası şampiyonada Türkiye’yi ve Aydın’ı başarıyla temsil eden Nefise Delikurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ringe çıkıp iki rakibini bir gün içerisinde yenen Kamboçya Dövüş Kraliçesi unvanını kazanmıştı. 21 Mart tarihinde Kamboçya’da gerçekleşen One Championship’te, Delikurt, yeniden ringe çıkarak bu kez Brezilyalı rakibini mat etti ve tarihe geçmeyi başardı.
Nefise Delikurt, başarısını büyük Türk devletlerine ve tüm Türk milletine ithaf ettiğini belirtti. “One Championship gibi dünyanın en büyük organizasyonlarından birinde yer aldığım ve kazandığım için çok mutluyum,” diyen Delikurt, bu tür fırsatların çoğu dövüşçünün hayali olduğunu vurguladı. “Zor bir geçmişe sahip biri olarak hayallerimi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyorum. İçinizdeki gücü bulmak ve ateşlemek için disiplin, fedakarlık ve destekleyici bir çevreye ihtiyacınız var,” şeklinde düşüncelerini ifade etti.
Kazandığı galibiyetten ve bu galibiyetin 21 Mart gibi anlamlı bir günde yaşanmasından dolayı büyük mutluluk hissettiğini dile getiren Delikurt, Türklerin yeniden dirilişinin temsili olan bu günde elde ettiği başarıyı büyük Türk devletlerine armağan ettiğini vurguladı. Ayrıca, kendisine destek veren Delikurt Fight Club ailesine, antrenörü ve eşi Murat Delikurt’a, sponsorlara ve dualarla kendisini destekleyen herkese teşekkürlerini sundu.
Antrenörü Murat Delikurt, Nefise’nin kazandığı maçların zorluk düzeyine dikkat çekerek, “Böyle bir organizasyonda antrenör olarak yer almak benim için büyük bir gurur kaynağı,” dedi. Ayrıca, “Nefise kısa bir zaman diliminde 3 maç yaptı ve hepsini kazandı. Müsabakalar sert geçti, fakat onun potansiyeli ile bu başarıyı yakaladı,” ifadelerini kullandı. Türk sporuna böyle değerli bir sporcu kazandırabildiği için mutluluk duyduğunu belirten Delikurt, ülkesine küçük bir tebessüm kazandırabilme dileğini dile getirdi.