Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Karaova Mahallesi Esin Engin Sokak’ta yapılan bir ihbar sonucu polis ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam Adası’na kaçmaya çalışan 3 düzensiz göçmen ve 2 organizatörü yakaladı. Göçmenlerin sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne teslim edilmesi kararlaştırırken, organizatörler adliyeye sevk edildi.
Kuşadası’nın Karaova Mahallesi Esin Engin Sokak’ta vatandaşlar, deniz kıyısına doğru ilerleyen kişileri fark ederek polise ihbarda bulundu. Hızla bölgeye gelen polis ekipleri, kimlik kontrolleri sonucunda 1 Perulu ve 2 Suriyeli düzensiz göçmen ile kaçaklara yardım eden organizatörler S.O. ve M.P.’yi tespit etti. Düzensiz göçmenlerin 3 bin 500 Euro karşılığında Sisam Adası’na kaçmak için organizatörlerle anlaştığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan düzensiz göçmenler Aydın İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, organizatörler ise adliyeye sevk edildi.
Bölgedeki vatandaşların ihbarı sonucu harekete geçen polis ekipleri, yasa dışı göçmenlerin ve onlara yardım eden organizatörlerin yakalanmasıyla olaya müdahale etti. Polis, düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresi’ne teslim edilmesine karar verirken, organizatörler ise adli makamların huzuruna çıkartıldı. Göçmenlerin kaçış girişimi sonlandırılırken, organizatörlerin yargılanması için adli süreç başlatıldı.