Kuşadası ilçesinde gerçekleşen bir olayda, kargo yoluyla uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratı alan Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler, operasyon düzenleyerek kargo paketlerinde yapılan aramada 40 gram esrar maddesi ele geçirdi. Bu operasyonla ilgili olarak H.D. isimli bir kişi ise gözaltına alındı.
Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kargo yoluyla uyuşturucu sevkiyatı yapılmak isteneceği yönünde istihbarat aldıktan sonra operasyon için harekete geçti. Narkotik dedektör köpeği Arthur’un tepki vermesi üzerine yapılan aramada poşet çay kutusu içerisinde 40 gram esrar ele geçirildi.
Paketin alıcısı olan H.D. isimli şahıs ise ekipler tarafından gözaltına alındı. Şahıs, olayla ilgili sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınan şahsın olayla bağlantısı ve uyuşturucu sevkiyatına ilişkin detaylar üzerinde ise soruşturma devam ediyor.
Kuşadası’nda uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen esrar maddesi, emniyet güçleri tarafından imha edilecek. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Emniyet güçleri, vatandaşların da benzeri durumlarda şüpheli gördükleri kişileri yetkililere bildirmesi konusunda uyarıda bulunuyor.