Aydın’ın Koçarlı ilçesinde 1 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek deve güreşi etkinliği için hazırlıklar tamamlandı. Belediye Başkanı Özgür Arıcı, bu etkinliğe katılmaları için vatandaşları davet etti.
Koçarlı’da 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, ilçenin öne çıkan kültürel etkinliklerinden biri olarak belirlendi. Koçarlı Belediyesi tarafından düzenlenen festival, bu yıl ilçe merkezi yakınındaki itfaiye binası yanındaki güreş sahasında yapılacak. Etkinlik öncesi saha düzenlemeleri tamamlanarak, seyircilerin güreşleri rahatça izleyebilmesi için gerekli çalışmalar tamamlandı.
Koçarlı’nın kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Özgür Arıcı, “Deve güreşi, bölgemizin köklü geleneklerinden biridir ve bu geleneği yaşatmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bu festivalin, hem kültürel bağlarımızı kuvvetlendireceğine hem de ekonomik olarak ilçemize fayda sağlayacağına inanıyoruz. Koçarlı olarak her şey hazır, sizi de bekliyoruz. Efsanevi mücadele ve dostluklarla dolu bir gün sizleri bekliyor. Gelin, bu coşkuyu birlikte yaşayalım” şeklinde konuşarak halkı güreşleri izlemeye çağırdı.
1 Aralık Pazar günü saat 09.30’da belediye meydanında kortej yürüyüşü ile başlayacak olan deve güreşi heyecanı, saat 10.30’da itfaiye yanındaki arenada develerin güreşleri ile zirveye ulaşacak.