Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke’deki Kipaş Kağıt fabrikasında yaşanan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Canbolat, yangına 23 ilin takviye ekiplerinin müdahale ettiğini ve şu ana kadar 140 bin ton atık kağıdın zarar gördüğünü belirtti. Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikada 12 Temmuz Cuma günü başlayan yangının hortumla ikinci depolama alanına sıçradığı bildirildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalede bulunduğu yangına 23 ilden takviye ekip desteği sağlandı.
Vali Canbolat, yangının 12 Temmuz Cuma günü 17.15’te başladığını ve hızla yayıldığını ifade etti. AFAD Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin ekipleri ile olaya müdahil olduklarını belirten Vali Canbolat, çevre illerden takviye istediklerini ve toplamda 23 ilin ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini açıkladı. Ekiplerin 54 iş makinesi, 80 itfaiye ve arazöz ile 290 personelle müdahaleye devam ettiği bilgisini verdi.
Vali Canbolat, yangının kağıt olması nedeniyle riskin arttığını söyleyerek, kısa zamanda sonuç almayı temenni ettiklerini belirtti. Yangının başladığı güne göre 240 dönüm alan içerisindeki atık kağıt miktarının azaldığını, ancak hortum nedeniyle yangının yayıldığını belirtti. Can kaybının olmadığını ve 30 kişinin dumandan etkilendiğini vurguladı. Ayrıca, Vali Canbolat, ekiplerin 24 saat boyunca müdahaleye devam ettiğini ve her türlü tedbirin alındığını dile getirdi.
İçişleri Bakanlığı’nın konuyu takip ettiğini belirten Vali Canbolat, AFAD Başkanlığı’nın Afet Yönetimi Genel Müdürü’nün de süreci yakından takip ettiğini ifade etti. Canbolat, durumu riskli bulduklarını ve ekiplerin büyük çaba sarf ettiğini söyledi. Müdahalenin devam ettiğini ve en kısa zamanda sonuç almayı umut ettiklerini sözlerine ekledi.