USD40,07
%0.07
EURO47,15
%0.38
EURO/USD1,17
%0.13
BIST10.167,26
%0
GR. ALTIN4.284,76
%0.42
  1. Haberler
  2. Aydın
  3. KEMER Barajına Dalaman çayı projesi hız kazandı

KEMER Barajına Dalaman çayı projesi hız kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ımızın Türkiye Yüzyılı Vizyon Projelerinden birisi olan Dalaman Çayı’ndan Bozdoğan Kemer Barajı’na 30km’lik tünelle su aktarım projemizin yapımı hız kazandı. Projemiz için gerekli olan havzalararası ve havza içi su transferlerini mümkün kılan karar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Böylece Aydın’mızın tarımsal geleceğini kurtaracak Projemizde önemli bir eşik daha geçilmiş oldu.
Aydın tarımında kuraklık sorununa köklü çözüm sağlayacak olan Muğla Dalaman Çayı’nın Bozdoğan Kemer Barajı’na tünelle su aktarımı projemizde çalışmalar titizlikle devam ediyor. ‘Çevre Etki Değerlendirme’ (ÇED) süreci dahil projemizin hazırlık aşamalarını 2025 yılı sonuna kadar bitirilmesinin ardından da 2026 yılı yatırım programına alınması için gerekli temaslarda bulunuyoruz. Projemiz sayesinde bereketli topraklarımızdan elde ettiğimiz ürünlerin verimi artacak, tarımsal hasılamızda ciddi yükselişler yaşanacak ve Aydın ovamızın kaderi değişecektir. Çünkü tarımsal üretimi, ekonomik boyutunun çok ötesinde stratejik bir sektör olarak görüyor, bu doğrultuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz.
Tünel projemizle Aydın’ımızın olası kuraklık sorununu çözmüş olacak, sürdürülebilir gıda arzı temin edilecek, şehrimizin tarımsal üretim ve gıda güvenliğiyle ilgili geleceğini güvence altına alacağız. Amacımız ve gayretimiz daha fazla üretmek ve ürettiğine değer katarak şehrimizi daha ileri taşımaktır. Bu önemli projemize destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, Devlet Su İşleri Genel Müdürümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.
Mustafa SAVAŞ
AK Parti Aydın Milletvekili
TBMM KİT Komisyonu Başkanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KEMER Barajına Dalaman çayı projesi hız kazandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir