Aydın’ın Nazilli ilçesinde İstasyon Meydanı’nın araç işgalinden kurtarılması ve kaldırımların genişletilmesi amacıyla yapılan çalışmaların ikinci etabı başladı. Yaklaşık bir hafta sürecek bu çalışmalar sonrasında meydana bambaşka bir görünüm kazandırılacak.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen İstasyon Meydanı’ndaki kaldırım genişletme ile tek yön trafik projesinin ilk etabı daha önce tamamlanmıştı. Şimdi de bin metrekarelik bir alan üzerinde kaldırım çalışmaları ile ikinci etap faaliyetleri başlatılmış bulunuyor. Projeyle birlikte alan, tamamen araç parkına kapatılacak ve trafiğin tek yönde ilerlemesi sağlanacak.
“Düzenlemeler devam edecek”
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Yanlış parkların önlenmesi, trafik akışının hızlandırılması ve bölgenin daha estetik bir görünüme kavuşturulması için İstasyon Meydanı’ndaki kuzey kaldırımı iki katına çıkarıldı. Güney kaldırımlarının tamamlanmasının ardından Namık Kemal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı’na kadar olan düzenlemelere devam edilecektir. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, gerekli önlemleri almak amacıyla çalışma yapılacak alanı trafiğe kapattı. Tüm çalışmalar yaklaşık bir hafta içinde tamamlanacak” ifadelerine yer verildi.
İkinci etap çalışmalarının başlaması, çevredeki esnaf ile bölgede yaşayan vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyet oluşturdu.