İncirliova Belediyesi, sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla bir arsanın SGK’ya devri işlemini gerçekleştirecek. Böylece belediye, her ay 5 milyon TL tutarında olan faiz yükünden kurtulmayı hedefliyor. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, meclisten aldığı bu yetki ile ilgili olarak; “Meclisten aldığımız yetki sayesinde artık faize giden para, hizmete dönüşecek” ifadelerini kullandı.
İncirliova Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın yöneticiliğinde gerçekleşti. Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Özellikle belediyeye bağlı İncir-Bel şirketinin SGK borçlarının yapılandırılması amacında SGK’ya arsa devri meselesi dikkat çekti. Başkan Kaya, bu çerçevede belediyeye ait arsanın SGK’ya devredilmesi için meclisten yetki talep etti. İlk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen gündem maddesi, meclisin ikinci oturumunda oylandı. Gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edilerek Başkan Kaya’ya gerekli yetki sağlandı. Böylece, İncirliova Belediyesi, her ay 5 milyon TL tutarındaki faiz yükünden kurtulacak adımları atmış oldu.
Her ay ödenen 5 milyon TL faiz yükünden kurtulmak amacıyla borçların yapılandırılması ve SGK’ya arsa devrine yetki veren meclis, bu karara oy çokluğu ile ulaşmıştı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaya, “SGK’ya arsa devri, yaklaşık 6 aydır meclis gündemimizi meşgul eden bir konu. Muhalefet partisine mensup meclis üyeleri de durumu iyi biliyor. Bu borçların ödenmesi zaruriyetti. Ama şimdiye dek çözülmesi gereken bu mesele, maalesef muhalefet grubunun karşıt tutumları nedeniyle çözüm bulamadı. Bu belirsizlik, İncirliova’ya her ay 5 milyon TL’ye mal oldu. Bu para, sadece siyaset yüzünden faiz ödemelerine gitti. Meclisten aldığımız yetki ile birlikte gerekli düzenlemeleri yaparak borçların yapılandırılmasını sağlayacağız. Böylelikle, İncirliova’nın her ay faize giden parası, halkımıza hizmet için kullanılacak” şeklinde konuştu.