Yetkilerin sahip çıkmadığını Hindistan sahip çıkıyor…
Bagatur Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandıran özü sözü Türk savaş sanatları olarak diğer ülkelerde rağbet görüyor.
Bagatur Türk savaş sanatları dünyada 32 ülkede faaliyet gösteren ülkemizi dışarıda en iyi şekilde tanıtan hem bir dövüş sanatı hem de kültürel bir faaliyettir.
Bunun en güzel örneği Hindistan’da yaşandı.
Hindistan’da bagatur federasyonu olarak kurulan ve bir buçuk milyarlık nüfusu olan bu ülkede yavaş yavaş yerini almaya başladı bunun son örneği de aşağıda isimleri yazılı kişileri bagatura üye olmaları ile başladı.
Küçük bir tezahürat ve büyük bir karşılama, neşeli bir ziyafet oluşturur. Sloganı ile başlayan bagatur Türk savaş sanatları Hindistan’ın önemli bürokratları ve bakanlarını üye olarak kayda başladı ülkede başlayan bu savaş sporları tam manasıyla destek almaya devam ediyor.
Bugün Hindistan Bagatur Federasyonu ülkenin tanınmış bazı dinamik kişilerini ağırlıyor.
Er.Gulam Ali khatana (Parlamento Üyesi Rajya Sabha)
Bay Jonesh Verma (SHO Zakura)
Bay Farooq Renzu Shah (Eski Komiser Yardımcısı)
Bagatur gökyüzüne giden yol sloganı ile başladı.
#indianbagaturfederasyonu
#PTUsha
#hindistanbakanlığı
#IndianOlympicAssociation
Bagatur, karma Türk mücadele sanatı kurucusu Hüseyin Yabir şu ifadeleri açıkladı.
Bagatur; Türk Tarihi ve Türk dövüş sanatları irdelenerek oluşturulmuş bir karma Türk mücadele sanatıdır. Bagatur mücadele sanatında askeri bir hiyerarşik sistem mevcuttur.
Bagatur mücadele sanatı içerisinde yer alan birçok dövüş sanatı mevcut. Örneğin Turon, aba – kuşak güreşi, amarok, tepik, kılıç sanatı ve geleneksel Türk okçuluğu gibi milletimizce kullanılan savaş sanatı enstrümanlarının tüm unsurları barındıran karma bir sistemin adıdır. Bagatur mücadele sanatı, tarafımdan 7 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya konmuştur.
Dövüş sanatları tüm disiplinleri barındırır
Dövüş sanatları bünyesinde gelmiş oldukları toplumların sosyal, kültürel, inançsal, geleneksel ve tüm disiplinlerini bünyelerinde barındırırlar. Bizde binlerce yıllık tarihimizin bize miras bıraktığı tüm değerleri ve disiplinleri bir savaş sanatında birleştirip onları yaşatmak, vermiş olduğu yaşamsal hazzı tatmak, milletimize tekrar hatırlatmak amacındayız.
Tüm dünya insanlığının Türk milletinin binlerce yıllık kadim öğreti, psikolojik ve fiziksel disiplinleriyle buluşturmak amacıyla oluşturulmuş bir sanattır.
Dövüş sanatları bir ülkenin değerlerini tanıtır.
Kick Boks, Capoeira’sı, Kung-Fu, Karate, Judo, Teakwondo, Sanbosu, Krawmagası gibi onlarca yabancı ekol ve dövüş sanatı sporları ülkemizde ve dünyada uygulanmakta. Bu sanatların hepsi gelmiş oldukları ya da temsil ettikleri ülke ve milletlerin değerlerini taşıyıp tanıtırken, ekonomik olarak da milyonlarca dolar ülkelerine girdi sağlamaktadır.
Zamanla sadece bir spor olmaktan ziyade bu sanatlar sosyal, kültürel, dinsel ve ekonomik bir emperyalizme dönüşmüş durumdalar. O ülkeleri idarecileri ya da milli siyasetlerinin içine sokup tüm dünyaya bu değerlerini dayatılmış eden ülkeleri takdir ederken, kendimize dönüp neden bizim bu alanda bir çalışmamız yok diye sormadan edemiyor insan.
Bagatur, Türk kültürü ve tarihini bünyesinde taşıyor
‘Birçok alanda olduğu gibi bu alanda kendi değerlerimizi yaşayıp onları kendi çocuklarımıza öğretip tüm dünyaya neden tanıtmıyoruz?’ sorusu aklıma sürekli geliyordu. Bu sorgulama ‘Bagatur’ dövüş sanatının oluşmasına yani ortaya çıkmasına neden oldu, diyebilirim. Bagatur’un ortaya çıkması çok gerekliydi çünkü Bagatur sadece bir spor değil Türk örf- adet yani kültür ve tarihi motifleri bünyesinde taşıyan ve bu değerleri yaşatma gayretini de gösteren, fiziksel ve ruhsal disiplinleri sağlayıcı eğitimleri içeren bir kültürleştirme hareketidir.Bagatur, milli ve ulvi değerleri bünyesinde taşımanın ötesinde tekrar güncelleştirip, toplumda yaşanmasını sağlama gayreti içinde olması, diğer sporlar gibi sadece yarışmalarda kazanma emelini amaç edinmemesi, salt gösterişe dayanmaması nedeni ile her yaştan Türk’e hitap etmesi, spor amaçlı diğer federasyonlardan bu farkıdır. Bu derinlik ve farklılık inanların Bagatur mücadele sanatına ilgi göstermesine neden oldu. Kısa biz zaman içinde Türkiye’ de tescilli 12 kulüp, yurtdışında 17 yabacı ülkede temsilciliklerimiz, 6 üniversitede öğrenci topluluklarımız mevcut olup bu teveccühün bir resmidir.
Bagatur temelinden bugüne kadar her etabında olmaktan övünç duyduğum bir yapı. Modern dünya insanı değerlerden uzaklaştırıp kimliksizleştirdi. Bir şeye inanmak ve inandığın şeyi yaşamak idealinden uzak kıldı. Düşünemeyen, fark edemeyen robotlar yarattı.
Bagatur Dünya Federasyonu, kültürel bir federasyon
Biz, Bagatur sanatıyla inandığımız dünyayı yaşama şansını bulduk. Kısaca en önemlisi yaşadığımıza inanmak değil, inandığımızı yaşayabilmek adına sosyal kültürel ve de manen dolu dolu solacağınız bir atmosfer.
Bagatur; sporculuk ya da spor kavramları cılız zayıf yoksul ve manadan öte kalır. Bagatur dünyasının kavram anlamına. Bu kavramları bünyesinde barındırır lakin Bagatur daha çok yarışma merkezli bir federasyondan olmaktan ziyade kültürel bir federasyondur.
Bagatur dövüş sanatı, ülkemizin kültürel değerlerini dünyaya tanıtıyor.
Dünya federasyonu Türkiye’ de olan tek branş Bagatur dövüş sanatıdır. Bu ülkemizin tarihimizin değerlerimizin dünyaya tanıtımı için bir penceredir. Diğer sporlar kendi kültürlerini ülkelerini, değerlerini tarihlerini bu yolla dünyaya duyurdu. Bizde Bagatur mücadele sanatıyla bunu yapmak istiyoruz. Sağlıklı disiplinli iyi yetişmiş bir toplum inşa etme sürecinde bir toplum mühendisliği projesiyiz. Tüm disiplinlerimiz kendi savaş sanatımızda vardır. Ülkemizde yaşayan idareci, sanayici, medya, sivil toplum örgütleri ve halkın her kesimi bu sanata sahiplenerek dünyaya açılmasına destek vermek durumundadır. Tüm gençliğin kendini bulmasında ona ciddi destek verecek bir sistemdir Bagatur. Herkesi Bagatur’u öğrenmeye ve tanıtmaya davet ediyoruz.