Bozdoğan’ın acı günü
Bozdoğan’ın eğitim ve sağlık alanındaki önemli hayırseverlerinden, iş insanı Rasim Menteşe hayatını kaybetti. 97 yaşında vefat eden Menteşe’nin ölümü, ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
Yaşamı boyunca Bozdoğan’a eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda önemli katkılar sunan Rasim Menteşe, yardımsever kişiliğiyle tanınıyor ve saygı görüyordu.
Merhum Rasim Menteşe’nin cenazesi, 8 Aralık Pazartesi gunu (yarın) öğle namazına müteakip Bozdoğan Çarşı Camii’nden kaldırılarak son yolculuğuna uğurlanacak.
Rasim Menteşe kimdir?

1928 yılında Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde doğan Rasim Menteşe, 1952’de Ankara Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına öğretmenlik ve atölye şefliğiyle başlayan Menteşe, Çorum Çimento Fabrikası’nın kuruluşunda imalat mühendisi olarak görev aldı.
1959’da Ankara’da inşaat malzemeleri ticaretine giren Menteşe, ardından Kaya Döküm ve Makina A.Ş.’de ortaklık ve müdürlük yaptı. 1976’da Cer Döküm ve Makina Sanayi A.Ş.’yi kurdu; 1998’e kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.
2000’li yıllardan itibaren hayır işlerine ağırlık veren Menteşe, Bozdoğan Meslek Yüksekokulu inşaat sürecine öncülük etti. En önemli yatırımlarından biri olan Rasim Menteşe Bozdoğan İlçe Hastanesi binasını yaptırarak hastanenin hasta odalarının tüm iç donanımını da karşıladı.
Eğitim ve sağlık başta olmak üzere Bozdoğan’a kazandırdığı kalıcı hizmetler nedeniyle 2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen Rasim Menteşe, ilçenin hafızasında hayırseverliğiyle anılmaya devam edecek.


Yorumlar kapalı.