Telefon
WhatsApp
Nazilli ilçesinde şehidin ismi mezun olduğu okula verildi...
300 X 250 Reklam Alanı

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın, - AYDIN’ın Nazilli ilçesinde şehidin ismi mezun olduğu okula verildi. Şehidin ismi artık kırsal Esenköy Mahallesinde ve mezun olduğu okulda ebediyen yaşayacak. Nazilli ilçesinin kırsal Esenköy Mahallesinde bulunan ortaokula, 1979 yılında Hatay’da şehit olan polis memuru Celal Güngör’ün ismi verildi.
Okul bahçesinde düzenlenen törene, Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, AK Parti Aydın eski Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, MHP Aydın eski Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Korhan Özmenlikan, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Caner Özkul, Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçi, siyasi parti temsilcileri, Nazilli’de bulunan kurum ve kuruluşların Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

-Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, ‘İlelebet anılması için bugün burada bir araya geldik’

Yeni nesillerin, şehitlik ve gazilik unvanının ne kadar önemli olduğunu idrak edebilmeleri için şehit isimlerinin okullara verilmesinin önemini belirten Nazilli ilçe MEM İsmail Şimşek, “Vatan, devlet ve bayrak söz konusu olduğunda, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz destanlar yazmıştır.
Biz şehitlik ve gazilik makamını her şey den üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. ‘İnsanımız daha güzel şartlarda, daha gelişmiş bir ülkede özgürce yaşasın’ diye var gücüyle çalışırken şehadet şerbetini içen Celal Güngör isminin, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının doğduğu bu memlekette ilelebet anılması için bugün bir araya geldik. Bu sayede hem öğrencilerimiz şehitlik kavramını, vatan sevgisini idrak edecekler, hem de vatanı uğrunda can vermiş olan aziz şehidimizin ismi, hatırası yaşatılmış olacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve gazilerimizi Şehit Celal Güngör rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

Şehidin kardeşleri teşekkür ettiler

Şehidin Kardeşlerinden Bilal Güngör, “Bu gün gerçekten Hem sevinçli hem de hüzünlüyüm. Şehidimiz Celal Güngör’ün kendi memleketimizde mezun olduğu okula isminin verilmesi bizleri çok duygulandırdı. Artık şehidimizin ismi unutulmayacak ve mezun olduğu okulunda yaşayacak. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Şehidin diğer kardeşi Nurşen Arslan’da, “Şu anda ne diyeceğimi bilemiyorum. 1979 yılında Hatay’da şehit olan polis memuru kardeşim Celal Güngör’ün Esenköy’ümüzde mezun okula isminin verilmesi bizleri çok duygulandırdı. Artık şehidimizin ismi unutulmayacak ve mezun olduğu okulunda yaşayacak. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit Celal Güngör’ün hayatı

Nazilli Esenköy Ahlan Mahallesi halkından Şükrü ve Ayşe Güngör’ün dört çocuğundan ilk çocuklarıdır. 18.11.1953 tarihinde dünyaya gelmiş olup ilk öğrenimini Esenköy İlköğretim Okulunda, orta öğrenimini Nazilli Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasında işe başlamış ve burada 7 ay çalıştıktan sonra fabrikadaki işinden ayrılarak 1976 yılında polislik mesleğine başlamıştır.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır. Kahramanmaraş’taki görevi esnasında Zübeyde Büyükciğer Güngör ile evlenmiş, 1978 yılında Gülşen adında bir kızı dünyaya gelmiştir. 1979 Kasım ayında Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne atanmıştır. Eşi Zübeyde Büyükciğer Güngör ikinci çocuğuna 4 aylık hamileyken 25.12.1979 tarihinde görevi başında şehit olmuş, 29.12.1979 tarihinde Esenköy Ahlan Mahallesi’nde toprağa verilmiştir.
Şehit Celal Güngör'ün şehadetinden 5 ay sonra ‘Hediye’ ismini verdikleri bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir. Halen eşi ve çocukları Kahramanmaraş’ta yaşamlarını sürdürmektedirler. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!