Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Fatih Mahallesi, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un liderliğinde gerçekleştirilen projelerle, tarihinde ilk kez kendi ilkokuluna kavuşmanın sevincini yaşıyor. Mahalle sakinleri, yeni eğitim yılına girerken, bu başarıda katkısı olan tüm yetkililere teşekkürlerini ilettiler.
Fatih Mahallesi, yeni eğitim-öğretim dönemine büyük bir coşkuyla başlangıç yaptı. Eskişehir Valiliği görevine devam eden dönemin Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un çabalarıyla, mahalle tarihindeki ilk ilkokul açıldı. Mahalle halkı, Fatih İlkokulu’nun açılmasıyla çocukların ve ailelerin büyük bir rahatlama yaşadıklarını ifade ederek, bu başarıda rol oynayanlara minnettarlıklarını dile getirdi. Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, yıllardır beklenen okul eksikliğinin giderilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Didim ilçesindeki valilik konutunun satılmasıyla elde edilen kaynakla, okulun temeli atıldı. Taşçıoğlu, “Fatih Mahallemizde çocuklarımız için okul yoktu. Ortaokulumuz da yapı güvenliği nedeniyle yıkılmıştı. Bu nedenle çocuklarımız, ilkokul ve ortaokul eğitimlerini komşu mahallelerdeki okullarda almak zorunda kalıyordu. Bu durum velilerimizi ve öğrencilerimizi olumsuz etkiliyordu. Önceki Aydın Valimiz Hüseyin Aksoy’a mahallemizin ilkokul ihtiyacını ilettim. Onlar da ilgi göstererek yardımdan kaçınmadılar. Didim’deki vali konutunun satışı, okulumuzun inşaatına kaynak oldu. Devletin verdiği ödenekle hayalimiz gerçek oldu. Fatih İlkokulu, artık mahallemizde eğitim vermeye başladı” dedi.
Fatih Mahallesi sakinleri, ilkokulun eksikliğinin uzun zamandır hissedildiğini vurguladı. Velilerden Kübra Özkal, “Fatih Mahallesi olarak, okulumuzun açılmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu okul, yıllardır beklediğimiz bir ihtiyaçtı. Çocuklarımızı komşu mahallelerdeki okullara götürmek zorunda kalıyorduk. Artık bu durum değişti, hem çocuklarımız hem de ailelerimiz için büyük bir kolaylık sağlandı,” şeklinde konuştu.
İlkokulun açılmasıyla mahallede önemli bir eksikliğin giderildiğini belirten Saliha Özdemir, “Mahallemize böyle bir okul kazandırıldığı için çok mutluyum. Böyle bir imkana ihtiyacımız vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çocuklarımızın daha rahat bir şekilde eğitim alması için bu okul şarttı,” ifadelerini kullandı.
Şeyda Yılmaz ise, çocukların ulaşımının kolaylaşmasının önemine vurgu yaparak, “Uzun zamandır mahallemizde okul yoktu. Çocuklarımız başka mahallelere gitmek zorundaydı ve bu durum oldukça zorluyordu. Şimdi yeni okul açıldı, çocuklarımız için her şey çok daha rahat ve kolay hale geldi,” dedi.