Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Koğuk Mahallesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Muaz Erdem Madran, fiziksel engellerine rağmen atıcılık alanındaki yeteneğiyle Türk spor tarihine adını yazdırmayı başardı. Babasıyla birlikte gittiği av sırasında keşfedilen bu yetenek, sıkı antrenman ve azimle birleşerek Muaz’a Çekya’da düzenlenen Para Trap Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandırdı.
Muaz Erdem Madran, hem elleri hem de ayaklarındaki engellere rağmen spora olan ilgisi ve azmi ile çevresindekilerin dikkatini çekiyor. Genç sporcu, yaklaşık üç yıl önce babası Akif Madran ile katıldığı bir av sırasında yeteneğini keşfetmişti. Babası, havaya fırlattığı şişeyi vurması için Muaz’a fırsat tanıdığında, ilk denemede başarılı olmayı başardı. Ardından ikinci şişeyi de tek atışta vurunca, ailesi yeteneğinin farkına vardı. Bu anlar, Muaz’ın ağabeyi Arif Madran tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve izleyenlerden genç sporcunun profesyonel eğitim alması gerektiği yönünde birçok öneri geldi.
Muaz, babasının desteğiyle Türkiye Atıcılık Federasyonu İl Temsilciliği ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne başvurarak Koçarlı’daki poligonda denemelere katıldı. Burada hedefleri üst üste vurmayı başaran genç sporcu, edindiği motivasyonla beraber düzenli antrenmanlara başladı ve kısa süre içinde milli takıma yükselmeyi rekor sürede başardı.
16 yaşındaki milli sporcu, Çekya’nın Brno kentinde PT3 disiplininde yarışarak altın madalya kazandı ve dünya şampiyonu unvanını elde etti. Türkiye Atıcılık Federasyonu, Muaz’ın başarısını gönülden kutlayarak bu başarıyı tüm ülkeyle paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Yığmatepe de Muaz Erdem Madran’ın kazandığı bu gurur verici başarıdan dolayı kendisini tebrik ettiler.

Yorumlar kapalı.