USD36,13
%0.07
EURO37,75
%0.54
EURO/USD1,04
%0.24
BIST9.900,83
%1.24
GR. ALTIN3.382,64
%0.45
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Efeler’de 17 Hektar Zeytinlik Alanı Yanan M.D. Gözaltına Alındı!

Efeler’de 17 Hektar Zeytinlik Alanı Yanan M.D. Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ambarcık Mahallesi’nin üst kesimindeki 17 hektar zeytinlik alanda çıkan yangın, 54 yaşındaki M.D. isimli vatandaşın bahçesini temizlemek için yaktığı ateşin rüzgarın etkisiyle yayılması sonucu meydana geldi. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Yangına havadan da helikopter ve uçaklarla müdahale edilirken, mahalle sakinleri de ekiplere destek verdi. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı ve 17 hektarlık zeytinlik alanın zarar gördüğü belirlendi.

Yangının sorumlusu olarak tespit edilen M.D., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılan M.D.’ye 2 bin 50 lira para cezası kesildi. Yaşanan bu olay, civardaki vatandaşlar üzerinde büyük bir endişe yaratırken, yetkililerin hızlı müdahalesi sayesinde yangının kontrol altına alınması da memnuniyetle karşılandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yangınların sıkça yaşandığı dönemde, vatandaşların daha dikkatli olması ve ormanlık alanlarda ateş yakmaktan kaçınması gerektiği önemle vurgulandı.

İtfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü personelinin gösterdiği özverili çalışma, yangının büyümeden söndürülmesine yardımcı oldu. Ayrıca, havadan yapılan müdahalelerin de etkili olmasıyla yangının diğer bölgelere sıçraması önlendi. Bölgedeki yangın riskini azaltmak adına önlemler alınırken, yerel halkın da bu tür durumlarda daha duyarlı davranması gerektiği hatırlatıldı.

Son olarak, yangının meydana gelmesine neden olan kişinin hızlı bir şekilde tespit edilip adaletin önüne çıkarılması, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Yaşanan bu olumsuz olayın çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi ve halkın bilinçlendirilmesi ile gelecekte benzer durumların yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Efeler’de 17 Hektar Zeytinlik Alanı Yanan M.D. Gözaltına Alındı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir