USD36,23
%0.02
EURO38,01
%0
EURO/USD1,05
%-0.1
BIST9.870,34
%-0.07
GR. ALTIN3.382,41
%0.64
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bozdoğan’daki Orman Yangınında Son Anda Kurtulanlar!

Bozdoğan’daki Orman Yangınında Son Anda Kurtulanlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozdoğan ilçesindeki orman yangınında, Alhisar Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale için ekipler seferber oldu. Yangın, 16.45 civarında meydana gelirken vatandaşların ihbarı üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle alevler hızla yayıldı ve havadan da destek alınarak yangın söndürme çalışmalarına devam edildi.

Örmepınar Mahallesine yaklaşan yangın nedeniyle 45 vatandaş bölgeden tahliye edilirken, gazeteciler ve gönüllü vatandaşlar da yangına yardım etmek için olay yerinde bulunuyordu. Ancak, rüzgarın yön değiştirmesi sonucunda alevler kısa sürede yayılarak gazetecileri ve gönüllüleri etkiledi. Metrelerce yükselen alevler arasında kalan bu kişiler, koşarak yangından kaçmayı başardılar.

Ekipler, alevleri kontrol altına almak için gece boyunca da çalışmalarına devam ediyor. Özellikle havanın kararmasıyla birlikte yer ekipleri ve gece görüşlü helikopterler ile yangına müdahale ediliyor. Hem karadan hem de havadan destek alınarak yangının yayılması engellenmeye çalışılıyor.

Gazeteciler ve gönüllülerin yangından kurtulma anları ise kameralara yansıdı. Rüzgarın etkisiyle alevlerin yön değiştirmesi sonucu zor anlar yaşayan bu kişiler, şans eseri hızla kaçarak yangından kurtuldular. Yaşanan bu olay, yangınla mücadele eden ekiplerin ve gönüllülerin ne kadar risk altında olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki orman yangınında, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınmaya çalışılırken, yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Ancak, rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, hızlı müdahale ile söndürülmeye çalışıyor. Yangının tamamen kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bozdoğan’daki Orman Yangınında Son Anda Kurtulanlar!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir