Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Yangın sırasında dumandan etkilenen bir orman işçisi hastaneye kaldırılırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Alınan bilgilere göre, yangın Kamışlar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı başladı. Yangın haberi üzerine olay yerine itfaiye ve orman ekipleri yönlendirildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına kısa sürede karadan müdahale etmeye başladı. Yangın söndürme çalışmalarına, 6 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağıyla havadan destek sağlandı. Ayrıca Bozdoğan Belediyesi, personel, iş makineleri ve tankerlerle müdahaleye katıldı. Dağlık ve sarp arazi yapısının bulunduğu bölgede karadan müdahalede zorluklar yaşanırken, havadan yapılan takviyeler oldukça etkili oldu. Ekiplerin yoğun çabaları neticesinde alevler kontrol altına alındı. Bu süreçte dumandan etkilenen bir orman işçisinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Yangın bölgesini ziyaret eden Yenipazar Kaymakamı Murat Karataş ve Bozdoğan Belediye Başkanı M. Galip Özel, burada incelemelerde bulundu. Soğutma çalışmaları bölgedeki devam ediyor.