Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı İslamhaneleri Mahallesi’nde çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangın, 14.00 sularında başladı ve hızla yayılarak ziraat ve makilik alanlara sıçradı. Olayı fark eden çevre sakinleri durumu hemen itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait birçok itfaiye aracı ve arazöz ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.
Yangın söndürme çalışmalarında havadan da destek alınıyor. Ekipler, yangının yayılmasını önlemek ve alevleri kontrol altına almak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Rüzgarın da etkisiyle yangının büyümesi ve yayılması riskine karşı ekipler, büyük çaba gösteriyor.
Yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra, hava araçları da yangınla mücadeleye katkı sağlıyor. Helikopter ve yangın söndürme uçakları, havadan su dökerek yangınla mücadeleye destek veriyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak ve söndürmek için koordineli bir şekilde çalışıyor.
Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenmese de, ekipler yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyor. İslamhaneleri Mahallesi ve çevresindeki diğer yerleşim birimlerini de riske atabilecek olan yangına karşı önlemler alınmaya devam ediyor.
Muğla’nın Bodrum ilçesi, turizm ve tarım alanlarının yoğun olduğu bir bölge olduğundan, yangının hızla yayılması büyük bir endişe kaynağı. Ekipler, bu nedenle yüksek bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor ve yangının daha fazla zarara yol açmadan kontrol altına alınmasını hedefliyor. Yangınla mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.