Aydın’da yaşayan Sabri Sarı, son beş yıldır bıyıklarını kesmiyor. Turizm sektöründe çalışmakta olan Sarı, pala bıyığıyla dikkat çekiyor ve bu durumu gören turistler fotoğraf çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.
1990 yılında Siirt’ten Aydın’ın Ortaklar Mahallesi’ne yerleşen Sabri Sarı, turizm alanında görev aldığını vurguladı. İzmir’de bir otelde bahçıvanlık yapan Sarı, bıyık bırakma kararını aniden verdiğini ifade etti.
20 toruna sahip olan ve 10 çocuk babası olan Sabri Sarı, bıyıklarını kesmediği bu beş yılın ardından, bıyık bırakmanın kendisine hoş geldiğini dile getirdi. Sarı, “Bıyık uzatmayı seviyorum. Bakımı zor değil, her gün tarıyorum. Beş yıl daha bıyıklarımı kesmeyeceğim. Herkese bıyık bırakmayı tavsiye ederim” diyerek düşüncelerini aktardı.
Halk arasında “Pala” olarak tanınan Sarı, bıyıklarını gören turistlerin hemen yanına gelerek fotoğraf çektirmek istediklerini belirtti. Yabancı dil bilmediğini ifade eden Sarı, çalıştığı otele gelen turistlerin ilgisinden memnun kaldığını kaydetti.