Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, ilçedeki deve güreşi alanına çöplerin dökülmesiyle ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.
Başkan Doğanca, konunun karalama amaçlı gündeme getirildiğini vurgulayarak, “Aydınoğlu Mahallesi’ndeki Deve Güreşi Alanı’na çöplerin dökülmesiyle ilgili çıkan haberler tamamen gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu alana geçici olarak dökülen çöpler, Katı Atık Toplama Merkezi’ndeki aktarma araçlarının zamanlarıyla uyuşmadığı durumlarda bu alanda toplanmaktadır. Daha sonra, bu çöpler düzenli aralıklarla toplanarak Aktarma İstasyonu’na taşınmaktadır. Geçmiş dönemlerden farklı olarak çöpler, orada bırakılmayıp belediyemiz tarafından düzenli olarak Aktarma İstasyonu’na sevk edilmektedir” dedi.
Doğanca ayrıca, “Haberde yer alan, akaryakıt tasarrufu amacıyla bu işlemin yapıldığı iddiası da tamamen yanlıştır. Çevre temizliği ve insan sağlığı konularında taviz vermeyiz. Çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışımız var ve bu konuda tüm vatandaşlarımızın içi rahat olsun” ifadelerini kullandı.