Nazili ilçesinde, Turan Mahallesi Sakarya Caddesi ile 129. sokağın kesiştiği noktada meydana gelen olayda, hareket halinde olan 34 DJ 1419 plakalı bir aracın sürücüsü A.D., park yeri ararken aracından patlama sesi duydu. Dumanların yükseldiğini fark eden sürücü hemen aracından inerek itfaiyeye haber verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak alevlerle başarılı bir şekilde mücadele etti ve yangını kontrol altına aldı. Ancak, araçta maddi hasar oluştuğu belirtildi.
Yangın sonrasında, itfaiye ekipleri tarafından yapılan incelemeler devam ediyor. Olayla ilgili olarak detaylı bir soruşturma başlatıldı ve neden patlama meydana geldiği araştırılıyor.
Otomobil yangınıyla ilgili olarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından verilen bilgilere göre, şans eseri herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, sadece araçta maddi hasar meydana geldiği belirtildi.
Aydın Valiliği yetkilileri, yangının çıkış nedeni hakkında kesin bir bilgi vermedi ancak şoförün aracından inerek hemen ihbarda bulunması sayesinde daha büyük bir facianın önüne geçildiği vurgulandı. Ayrıca, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangının kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi.
Yaşanan olay, çevrede bulunan vatandaşlar arasında kısa süreli bir paniğe neden oldu ancak itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi ve hızlı şekilde olay yerine ulaşmasıyla paniğin büyümesi engellendi.
Olayın ardından, Nazili Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgede güvenlik önlemlerini arttırarak benzer olayların yaşanmasının önüne geçilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirttiler. Ayrıca, halkın daha dikkatli olması ve benzer durumlarda hemen yetkililere haber verilmesinin öneminin altını çizdiler.