Olayın duyulmasıyla birlikte Habipler Köyü sakinleri, Germencik İlçesi ve Tire İlçesi sınırlarındaki Yololuk Mevkii’ndeki ormanlık alanda gerçekleşen ağaç kesimlerine tepki gösterdi. Köylüler, durumu Orman İletme Müdürlüğü yetkililerine ileterek soruşturma başlatılmasını sağladılar. Yetkililer, kesilen onlarca çam ağacının bulunduğu bölgeye giderek tutanak tuttu ve olayla ilgili inceleme başlattılar. Ayrıca, 3 şüphelinin kimliklerini belirleyip ifadelerini aldıkları bilgisini paylaştılar.
Köy Muhtarı Hüseyin Demir, 250-300 adet çam ağacının kısa süre içinde motorlu testerelerle kesildiğini belirtti. Muhtar Demir, böylesine büyük çaplı bir ağaç kesiminin çevre ve doğa için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet Savcılığı’nın da konuyla ilgili soruşturma başlattığını aktardı.
Olayın ardından kamuoyunda büyük yankı uyandıran ağaç kesimi skandalının detayları, bölgedeki doğa severler ve çevreciler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Kesilen ağaç sayısının ve kesimin nedeninin araştırılması gerektiği konusunda ortak bir görüş oluşurken, ağaçların doğal dengeyi korumak adına büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.
Doğal yaşam alanlarının korunması ve ağaçların kesimine yönelik daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiği konusunda çağrılar yükseldi. Ormanlık alanlarda gerçekleşen bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtilirken, kamuoyundan da konuya duyarlılık gösterilmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca, benzer durumların yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği üzerinde duruldu.