1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aydın’da Mera Islah Projeleri ile Hayvancılığın Geleceği Güvence Altına Alınıyor!

Aydın’da Mera Islah Projeleri ile Hayvancılığın Geleceği Güvence Altına Alınıyor!

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın il sınırları içerisinde toplamda 6 mahallede gerçekleştirilecek olan Mera Islah ve Amenajman Projeleri ile ot kalitesinin artırılması hedefleniyor. Böylece hayvancılığa daha sağlıklı bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, meraların verimliliğini yükseltmek ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak adına Mera Islah ve Amenajman Projeleri’ni hayata geçirdi. Bu çerçevede İl Müdürü Ayhan Temiz, Çine’nin Hallaçlar Mahallesi’nde devam eden projeyi yerinde inceleyerek, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Aynur Belur ile İlçe Müdürü Ahmet İpçi’den bilgi aldı. 2025 yılı itibarıyla Aydın genelinde uygulanacak projelerle otlatma kapasitesinin artırılması, ot kalitesinin iyileştirilmesi ve hayvancılığın sağlıklı bir zeminde desteklenmesi planlanmaktadır.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, söz konusu projelerin gerçekleştirilmesiyle birlikte hayvanlara daha kaliteli bir besin kaynağı sunulacak, ayrıca meraların geleceği güvence altına alınmış olacaktır. Bu kapsamda yapılan açıklamada “Meralarımızın ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, ot kalitesinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla Bakanlığımızca onaylanan projelerimiz devam ediyor. Bu yıl ilimiz genelinde 6 mahallede gerçekleştirilecek projelerle ot kalitesini artırarak hayvanlarımıza daha sağlıklı besin kaynağı sağlıyoruz, meralarımızın geleceğini güvence altına alıyoruz” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Yorumlar kapalı.