Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen olayda yaşlı bir kadının evinde bulunan buzdolabından yangın çıktı. Naide Toker’a ait evdeki buzdolabı elektrik kontağından alev alırken, durumu fark eden kurye Sezer Uygun’un hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürüldü. Olay, Veysipaşa Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan 45 numaralı müstakil evde gerçekleşti.
Kurye Sezer Uygun, yan binaya paket teslim etmek için evin kapısını çaldığında yanık kokusu alarak durumu fark etti. Dumanı fark eden ev sahibi yaşlı kadının yardım çağrısı üzerine harekete geçen Uygun, yanmakta olan buzdolabı söndürüp prizi de çekerek evi yangından kurtardı. Yaşlı kadın aynı zamanda kuryeye teşekkür ederek duygusal anlar yaşadı.
Kurye Uygun olayı şu sözlerle anlattı: “Paket teslim etmeye gelmiştim. Bir anda yanık kokusu aldım ve yan binadan duman çıkmaya başladı. Teyzenin bağrışını duyunca hemen yardımına koştum. Eve girdiğimde buzdolabının arkasının yanmakta olduğunu gördüm ve hemen söndürdük. Prizi de çıkararak başka bir faciayı önledik.”
Ev sahibi Naide Toker ise yangını dumandan fark ettiğini ve kurye sayesinde büyümeden kontrol altına aldıklarını dile getirdi. Yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen Aydın Büyükşehir İtfaiyesi, yangının söndürüldüğünü görerek genç kuryeye teşekkür edip tutanak tutarak bölgeden ayrıldı.
Kurye Uygun ise yangını başarılı bir şekilde söndürdükten sonra başka bir siparişe yetişmek üzere bölgeden ayrıldı. Olay, hem efektif bir şekilde müdahale edilerek faciadan dönülmesi hem de dayanışma ve yardımlaşma örneği olması açısından dikkat çekici bir olay olarak kayda geçti.