Ülkü Solak isimli bir kişi, Efeler ilçesinde yaşanan trajik bir olay sonucunda hayatını kaybetti. 26 Şubat Pazartesi günü saat 21.30 sıralarında Zafer Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki bir apartmanda meydana gelen olayda, Aydın Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Mustafa Çezik’in kızı ve CHP Efeler İlçe Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Harun Solak’ın eşi olan Öğretmen Ülkü Solak, henüz bilinmeyen bir nedenle evinin 4. katındaki balkondan düştü. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ancak yapılan kontrollerde Solak’ın hayatını kaybettiği belirlendi ve cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı.
Ülkü Solak’ı sevenleri, Zafer Mahallesi’ndeki Aytepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde son yolculuğuna uğurladı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Solak’ın naaşı Kemer Mezarlığı’nda defnedildi. Ailesi, yakınları ve sevenleri taziyelerini ileterek Ülkü Solak’ı son yolculuğuna uğurladı.
Öğretmen Ülkü Solak’ın ani ve beklenmedik ölümü, ailesi, arkadaşları ve meslektaşları arasında büyük üzüntüye neden oldu. Solak’ın ölümü ile ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı ve olayın kesin nedeni belirlenmeye çalışıldı. Aydın ilçesinde yaşanan bu acı olay, çevresinde büyük bir şok etkisi yarattı ve Solak’ın sevdikleri arasında derin bir üzüntüye sebep oldu. Hayatını kaybeden Ülkü Solak, anısının her zaman sevgi ve saygıyla yaşatılacağına inanılan biri olarak anıldı.