USD41,57
%0.21
EURO48,55
%0.10
EURO/USD1,17
%0.03
BIST11.258,72
%-1.04
GR. ALTIN5.012,06
%0.23
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Aydın Hastanelerinde QR Kodlu Temizlik Dönemi Başladı!

Aydın Hastanelerinde QR Kodlu Temizlik Dönemi Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde uygulamaya koyduğu ‘QR Kod Temizlik Uygulaması’, Aydın’daki hastanelerde de devreye alındı. Bu yenilikle birlikte, temizlik süreçleri dijital ortamda takip edilebilir hale getirildi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, uygulama Nazilli Devlet Hastanesi, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi, Kuşadası Devlet Hastanesi, Çine Devlet Hastanesi, Germencik Devlet Hastanesi ve Bozdoğan Rasim Menteşe İlçe Devlet Hastanesi’nde hayata geçirildi. Yeni sistem aracılığıyla hasta, hasta yakınları ve sağlık personeli, cep telefonlarıyla karekodları tarayarak ortamın temizlik durumunu ‘Temiz’, ‘Kısmen Temiz’ veya ‘Kirli’ olarak değerlendirebilecekler. Elde edilen veriler, ilgili personele ve yöneticilere anında SMS ile iletilerek, sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi hedefleniyor.

Görevli personelin temizlik işlemlerini QR kod ile sisteme kayıt etmesi sayesinde, tarih, saat ve alan bilgileri kayıt altına alınıyor. Bu uygulama, sürecin şeffaf ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlıyor. Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, dijital teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak sağlık tesislerini daha güvenli, temiz ve modern bir hizmet sunma alanı haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Şenkul, hasta ve yakınlarının sağlık hizmetlerinden en yüksek hijyen standartlarıyla yararlanmalarının hedeflendiğini de belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aydın Hastanelerinde QR Kodlu Temizlik Dönemi Başladı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir