Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bozdoğan’ın yüksek kesimlerinde yer alan Karabağlar Mahallesi’nde buzlanmaya karşı önlem amaçlı tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Gece yarısı hava sıcaklığının 0’ın altına düşmesiyle birlikte öğrenci servis araçlarının ve ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için tuzlama çalışmalarını tamamladı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gece yarısı tuzlama çalışmalarının tamamlanarak öğrenci servis araçları ve ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Karabağlar mahalle muhtarı Muammer Menderes, mahallelerinin özellikle gece hava sıcaklığının -4, -5 dereceye kadar düştüğünü ve bu nedenle yollarında buzlanma tehlikesi oluştuğunu belirtti. Mahallelerinden ilçe merkezine taşımalı eğitim yapıldığını ve bu nedenle özellikle okul servis araçları ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden tuzlama ekibi talep ettiklerini ifade etti.
Menderes, “Karabağlar mahallem adına şahsım adına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere 7/24 hizmete hazır olan Büyükşehir belediyesi ekiplerine çok teşekkür ederim” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen tuzlama çalışmaları, mahalle sakinlerinin güvenliği ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamıştır. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, buzlanma ve olumsuz hava koşullarına karşı gereken önlemleri almaya devam edeceklerini duyurdu. Bu tür tedbirlerin alınması, karlı ve buzlu havalarda vatandaşların güvenliği için oldukça önemlidir.