Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 2023 ve 2024 yıllarında toplamda 160 bin metrekarelik yeni arsa tahsisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu çerçevede, 14 yeni yatırımcı firmanın temsilcileriyle bir araya gelinerek tahsisler hakkında istişarelerde bulunuldu.
Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş’ın liderliğinde düzenlenen toplantıya, Başkan Vekili Mustafa Özdemir, Bölge Müdürü Erdem Bilgili ve İmar İşleri Sorumlusu Ali Baysan da katıldı. Toplantıda, 2024 yılında başlayacak altyapı yatırımları, 2025 yılı için düşünülen yeni altyapı ve çevre düzeni projeleri ile OSB mevzuatları ve yatırım ruhsat süreçlerine dair kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.
2025 yılı içinde inşa edilmesi öngörülen fabrikaların, 2026-2027 yıllarında tamamlanarak üretim aşamasına geçmesi bekleniyor. Yeni yatırımların toplamda 1,5 milyar TL’lik sabit yatırım gerektireceği ve üretim başladıktan sonra yıllık ticaret hacminin 4 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu süreçte, bin kişi için istihdam sağlanması da hedefleniyor. Aydın’ın ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak bu projelerin, hem bölge hem de ülke ekonomisi açısından dikkat çekici etkiler yaratması öngörülüyor.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, “Önümüzdeki 2 yıllık dönemde gerçekleşecek yeni fabrika yatırımlarının ilimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını dileriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapalı.