USD36,20
%0.28
EURO37,87
%-0.03
EURO/USD1,05
%-0.01
BIST9.914,68
%1.38
GR. ALTIN3.411,51
%0.37
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya’da Okuyup, Türkiye’de Çiftçilik Yapan 24 Yaşındaki Genç Yürekleri Eriyor

Almanya’da Okuyup, Türkiye’de Çiftçilik Yapan 24 Yaşındaki Genç Yürekleri Eriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da yaşayan 24 yaşındaki Batıkan Bozkurt, Aydın’ın Efeler ilçesindeki babasının tarlada çalışacak işçi bulamaması üzerine her yıl 3 bin 500 kilometre yol kat ederek babasına yardıma geliyor. Türkiye’nin en verimli arazilerine sahip Aydın’da üreticilerin en büyük sıkıntısı çalışacak insan bulamaması oldu. Gençlerin tarımdan uzaklaşması ile birlikte Aydın genelindeki çiftçilerin yaş ortalaması da 60’a yükselirken, Türkiye’de Z kuşağının tarımdan uzaklaşması üzerine yaşı ilerleyen pek çok çiftçi ise tarlasını, bağ ve bahçesini işleyemez duruma geldi. Çiftçilerin yaş ortalamasının da 50’nin üzerine çıktığı Türkiye’de yerleşik Türk gençleri tarım yapmayınca, Almanya’da ikamet eden Türk asıllı Batıkan Bozkurt, babasının arazilerini işleyebilmek için Almanya’dan Türkiye’ye gelip gitmek zorunda kalıyor.

Çocukluğunda traktör kullanmayı ve tarla sürmeyi öğrenen Batıkan, Türkiye’de çalışacak işçi bulamadıklarından dolayı babasına yardıma geldiğini söyledi. 62 yaşındaki babasını yalnız bırakmayan Bozkurt, Almanya’dan gelip traktörün üzerine çıkarak arazilerini işledi.

Baba Ata Bozkurt, ovada ve tarlada çalışacak genç olmadığını belirterek, gençlerin çalışmamaktan kaçındıklarını ve önemli olanın gençlerin çalışması olduğunu dile getirdi. Batıkan ise Almanya’da ekonomi hukuku okuduğunu ve Türkiye’ye gelerek babasına yardım ettiğini ifade etti. Batıkan, Türkiye’de tarım sektöründe gençlerin olmamasından endişe duyduğunu ve herkesin çalışması gerektiğini vurguladı.

Batıkan, Almanya’nın yaşam koşullarının zor olduğunu ve Türkiye’nin kıymetini bilinmesi gerektiğini belirterek gençlere meslek sahibi olmaları ve çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Gençlerin tarım sektöründe çalışmaları gerektiğini ve bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade eden Batıkan, her yıl babasına yardım etmek için binlerce kilometre yol kat ettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Okuyup, Türkiye’de Çiftçilik Yapan 24 Yaşındaki Genç Yürekleri Eriyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir