Aydın’ın Didim ilçesine Çorum’dan tatile gelen 71 yaşındaki Aslan Arslan, yıllarını geçirdiği köy yaşamının özlemini bastıramayınca kendisini yeniden hayvancılığın içinde buldu. Emeklilik dönemini dingin ve sakin bir tatille geçirmeyi planlayan Arslan, kısa sürede boş durmanın kendisine göre olmadığını fark etti.

Bir Keçi Yetmedi, Hayatını Baştan Aydınlatan Tutku Oldu
Birkaç keçi ve tavuk edinerek başladığı bu yeni yaşam, zamanla onun hem sağlığını hem de mutluluğunu olumlu yönde etkileyen bir alışkanlığa dönüştü. Hayvanlarıyla ilgilenirken geçmişin güzel hatırlarını yeniden yaşayabildiğini söyleyen Arslan, “Gençliğim hayvancılıkla iç içe geçti. Şimdi ise ilerleyen yaşıma rağmen aynı uğraşı büyük bir keyifle sürdürüyorum. Keçilerimin sayesinde hem doğanın ritmine ayak uyduruyorum hem de daha sağlıklı besleniyorum” dedi.
Edinilen bilgilere göre; Aslan Arslan, çalışma hayatı boyunca uzun yıllar hayvancılık, saman ticareti ve tarım ürünleriyle ilgili çeşitli işlerde aktif olarak görev aldı. Emekli olduktan sonra ise bir süre Çorum’da yaşamayı sürdürdü. Ancak yıllar süren yoğun iş temposunun ardından gelen durgun yaşam, Arslan’ın beklediği huzuru tam anlamıyla sağlayamadı. Bunun üzerine Didim’e tatile gitmeye karar verdi. Bölgenin tertemiz havası, ılık iklimi ve sakin yaşamının kendisine iyi geldiğini söyleyen Arslan, birkaç haftalık tatilin ardından buradan ayrılmak istemediğini fark etti.
Tatil Planı Değişti, Hayatının Ritmini Keçiler Belirledi
Tatil için geldiği Didim’de bir süre zaman geçirdikten sonra, yıllarca alışık olduğu hareketli yaşantının yokluğunun kendisini sıktığını ve günlük uğraşlarının eksikliğini hissettiğini belirten Arslan, köy hayatının kendisindeki yerinin çok özel olduğunu dile getirdi.
Süt ve süt ürünlerine olan düşkünlüğü de bu süreci hızlandırdı. Marketlerden aldığı ürünlerde gençlik yıllarındaki doğal tatları bulamayan Arslan, kendi emeğiyle ürettiği yiyeceklerin yerini hiçbir şeyin tutmadığını fark ederek yeniden hayvancılığa yöneldi.
Şehirden Kaçtı, Doğanın Kucağında Kendini Yeniden Keşfetti
Bu düşünceyle Didim’de yazlığının bulunduğu bölgeye yakın bir mevkiden küçük bir arazi satın alan Arslan, burayı hem kendisi hem de ailesi için doğal bir yaşam alanına dönüştürdü. İlk olarak birkaç keçi ve tavuk edinen Arslan, kısa süre içinde bu hayvanlarla ilgilenmenin kendisine iyi geldiğini, güne erken saatlerde başlamak ve üretmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bahçesinde kendi eliyle sebze ve meyve yetiştirmeye başlayan Arslan, sağlıklı beslenmeye verdiği önemi de artırdı.
Bugün iki keçisinden elde ettiği sütle hem kendi hem de ailesinin doğal süt, yoğurt ve peynir ihtiyacını karşıladığını belirten 71 yaşındaki Arslan, keçilerinin ona adeta yeniden yaşam enerjisi verdiğini ifade etti. Günde belirli saatlerde hayvanlarıyla ilgilenmenin hem fiziksel olarak aktif kalmasını sağladığını hem de zihinsel olarak kendisini dinç tuttuğunu söyledi. “Gençliğimde ihtiyaçtan dolayı yaptığım işi şimdi tamamen gönülden ve uğraşmayı sevdiğim için yapıyorum” diyen Arslan, bu uğraşın kendisine huzur verdiğini özellikle vurguladı.
Emeklilikte Yeni Bir Hayat: Keçilerle Gelen Sağlık ve Huzur
Arslan’a göre emeklilik dönemi, insanların kendilerine vakit ayırmaları ve keyif aldıkları işlerle ilgilenmeleri için önemli bir fırsat. Bu nedenle özellikle şehir yaşamının yoğun temposundan uzaklaşmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Arslan, “İnsan alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyor. Yaş ilerledikçe de insanın kendi sevdiği uğraşlarla meşgul olması daha önemli hale geliyor. Ben burada yeniden doğmuş gibi oldum. Keçilerim, tavuklarım, bahçem… Hepsi bana büyük bir moral kaynağı oldu. Emeklilikte sıkılan herkese küçük de olsa bir bahçe veya birkaç hayvan edinip doğayla iç içe bir yaşam sürmelerini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.
